info@liesbethbrinkhuis.nl

Over Liesbeth

Mijn roots liggen op Texel, daar is mijn liefde voor natuurlijke tinten, textuur en organische vormen ontstaan. Zee, zand, lucht en de steeds veranderende duinstructuren staan nog steeds op mijn netvlies.

“Later als ik groot ben
ga ik schilderen”

Na urenlange zwerftochten met hond en paard kwam ik terug met een rugzak vol materialen waarin ik mogelijkheden zag. Nog steeds raap ik dingen op omdat een vorm mij inspireert of de textuur me boeit. In mijn werkplaats verzamel ik die materialen en ontstaan de ideeën. Het is een plek voor onderzoek, experimenten, maar ook vooral mislukkingen en uiteindelijk meesterlijke vondsten. Kunst maken is voor mij een continu evoluerend proces. De enorme verscheidenheid aan kleuren en vormen plus de schoonheid van vergankelijkheid en aantasting van materiaal blijft boeien. Mijn favoriet: roest en oranje. 

Het creatieve nest waaruit ik kom heeft ongetwijfeld grond gelegd voor wat ik nu doe. Toch duurde het even voor ik de stap durfde te zetten om er mijn dagelijkse werk van te maken. Het roer ging om nadat ik ernstig ziek werd en mij realiseerde dat ik moest gaan doen wat ik het liefste doe.

What a gift to be able to create.

Contact

Geïnteresseerd in mijn werk? Of gewoon zin om kennis te maken en mijn atelier te bezoeken? Ik ontvang je graag. En twijfel je over de aanschaf van een echte Brinkhuis? Dan kijken we samen wat het best past in je woning of bedrijf. Een beeld of schilderij op zicht behoort tot de mogelijkheden en is altijd vrijblijvend en kosteloos.